tiistai 20. syyskuuta 2016

Rahka-kuningatarpiirakka

Sain viime viikolla töissä maistaa työkaverin tekemää rahka-kuningatarpiirakkaa ja ihastuin siihen tosi paljon. Ohje piirakkaan on alkujaan lähtöisin Kinuskikissalta. Etsin ohjeen ja päätin itsekin kokeilla tehdä sitä. Ohje vaikutti helpolta ja yksinkertaiselta, joten eikun tuumasta toimeen.


Pohja:
4dl vahnäjauhoja
2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
100g margariinia tai voita

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sulata margariini ja sekoita joukkoon. Jaa seos kahteen osaan.

Puolikkaaseen pohjataikinaan:
200g vaniljajogurttia
1 muna

Sekoita toiseen pohjataikinan puolikkaaseen vaniljajogurtti ja muna. Kaada se voidellut, korkeareunaisen vuokan pohjalle (24cm halkaisija)

Täyte:
300g mustikoita ja vadelmia
2prk (200g) vaniljarahkaa
1/2dl sokeria
2 munaa

Levitä marjat pohjan päälle. Sekoita vaniljarahka, sokeri ja munat keskenään. Kaada seos marjojen päälle. 

Pinnalle:
puolet pohjataikinasta

Ripottele pinnalle toinen puolikas pohjataikinasta muruiksi. 
Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 minuuttia.


Tämän rahkaisan piirakan voi tehdä myös esimerkiksi raparpereista tai omenista. Piirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä jääkaappikylmänä. Voit tarjoilla sen kanssa vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa tai vaniljakastiketta, mutta se maistuu hyvin myös ihan pelkällään ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!