sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Raparperi-valkosuklaamuffinit ♥

Sain viikonloppuna meille pienen apulaisen. Lauantaina siivottiin ja pyykättiin ja tänään sitten leivottiin, kun kerta oltiin yhdessä eikä pikku veikkakaan ollut nyt häiritsemässä, hih... ♥ Muffinssit ovat kivoja leivottavia lastenkin kanssa niiden helppouden vuoksi. Lapset voivat esimerkiksi  paloitella raparperejä, sekoittaa taikinaa ja kaataa valmiiksi mitattuja aineksia taikinaan.Näidenkin raparperi-valkosuklaamuffinien tekeminen onnistuu nimittäin oikein hyvin ilman minkäänlaisia sähkövatkaimia.



2 munaa
1,5dl sokeria
60g voita
1,5dl maustamatonta jogurttia
3,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa
2tl vaniljasokeria
150g raparperia
150g valkosuklaata

1. Vispaa kananmunien rakenne rikki ja lisää joukkoon sokeri, sulatettu voi sekä jogurtti.
2. Lisää seuraavaksi vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda sekä vaniljasokeri ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Lisää lopuksi kuorittu ja pieneksi pilkottu raparperi sekä pieneksi pilkottu valkosuklaa. Jätä pieni kourallinen valkosuklaapaloja muffinssien päälle ripoteltavaksi.
4. Annostele taikina muffinssivuokiin tai muffinipellin koloihin, ripottele päälle valkosuklaapaloja ja paista +180 asteessa noin 18 minuuttia tai kunnes valkosuklaapalat ovat paahtuneet.

Ohjeen näihin ihanan kesäisiin muffineihin löysin yhdestä suosikkiblogistani, Kaakao kermavaahdolla



Raparperinlehdestä saa muuten tosi hyvän sadehatun. Katsokaa vaikka ♥

4 kommenttia:

  1. Tosi hyvänkuuloinen resepti, oletko kokeillut gluteenittomana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muffinit olivat kyllä tosi hyviä. En ole kokeillut gluteenittomana.

      Poista
  2. Oi, näiden leivontaa on kyllä kokeiltava heti huomenna! Kuulostaa niin hyvälle <3 Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. Muffineista tulee tosi meheviä ja säilyvät hyvin pussissa, kelmun tai kuvun alla useamman päivän, ellei sitten tule syötyä, kuten meillä :))

      Poista

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!