lauantai 20. helmikuuta 2016

Välimeren kasvispiirakka (gluteeniton) ♥



Treffasimme viime lauantaina blogiystävien kanssa. Meillä on aina tapana, että jokainen tuo tullessaan jotakin syötävää kahvi/teepöytään. Minä tein tällä kertaa gluteenittoman suolaisenpiirakan. Ensimmäisen kerran söin tätä piirakkaa äitini luona siskoni leipomana. Ihastuin piirakkaan niin paljon, että halusin tehdä tätä itsekin.

Pohja:
110g voita
2dl hienoa gluteenitonta jauhoa
2rkl vettä
1/2dl juustoraastetta
suolaa

Nypi voi jauhoihin. Lisää vesi, suola ja juustoraase. Sekoita tasaiseksi ja painele voidellun vuokan, jonka halkaisija on noin 24-25cm, pohjalle ja reunoille. 

Pohjan ohje on Mamma rimpuilee-blogista. 


Täyte:
tuoretta rucolaa
1/2 prk salaatti/fetajuustoa
1/2 prk latva-artisokkaa öljyssä
muutama aurinkokuivattu tomaatti
juustoraastetta
1/2 prk creme fraichea
2 munaa
pinjansiemeniä

Huuhdo ja kuivaa rucola. Hienonna se ja ripottele reilusti piirakkapohjan päälle. Huuhdo salaattijuusto kylmällä vedellä siivilässä. Valuta. Hienonna juusto haarukalla ja murustele pohjalle. Valuta latva-artisokat ja aurinkokuivatut tomaatit. Leikkaa artisokat 6-8 osaan. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Levitä taikinapohjalle. Ripota päälle juustoraastetta. 

Sekoita creame fraiche ja munat. Kaada seos täyteen päälle. Ripota pinnalle pinjansiemenet. Paista 200 asteessa uunin ala-/keskiosassa noin 30 minuuttia. 

Pinnalle:
kirsikkatomaatteja
rucolaa

Lisää kypsän piirakan päälle ennen tarjoilua rucolaa ja kirsikkatomaatin puolikkaita.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!