sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Vilho Matiaksen ristiäiskakku ♥

Työkaverin pojan ristiäisiin toivottiin sokerikuorrutettua kakkua, jonka päälle tulisi tossut ja kukkia. Itse en noita tossuja osaa tehdä, joten pyysin ihanaista ystävääni auttamaan minua. Tossut siis ystävättäreni käsialaa. Kiitos V ♥ 



Kakussa on perinteinen vaalea sokerikakkupohja. Nykyisin punnitsen kaikki ainekset eli teen pohjan hiukan eri tavalla kuin ennen. Kakun kostutin vaniljamaidolla. Kakun väliin toivottiin mustikka-valkosuklaatäytettä, mutta kun kakun piti olla laktoositon, muokkasimme hiukan mustikkamoussea ja saimme aikaiseksi vaniljamustikkamoussen.

8 liivatelehteä
2prk ranskankermaa
2dl vispikermaa
sokeria
200g vaniljatuorejuustoa
4tl vanilliinisokeria
reilu 1dl mustikoita


Kakun pintaan levitin voi-tomusokerikreemin ennenkuin kuorrutin kakun sokerikuorrutteella. 

200g voita
2dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
2rkl mehua tai maitoa

Vatkaa huoneenlämpöistä voita jonkin aikaa. Lisää tomusokeri ja vatkaa lisää. Lisää vielä vaniljasokeri ja haluamasi neste ja sekoita tasaiseksi. Levitä kreemi tasaisesti kakun pinnalle. Kakun kuorruttamisessa sokerikuorrutteella on tärkeää, että kuorrutetta on riittävän paljon. Itse varaan aina kilon kuorrutetta yhtä kakkua varten. Näin saa kaulittua riittävän suuren levyn, joka on sitten helppo laittaa kakun päälle. Näin kuorrute ei repeile eikä mene ryppyyn. Sitten vain siloittelu ensin kakun päältä ja sitten reunoilta. Pizzaleikkurilla saa kätevästi sitten leikattua ylimääräisen kuorruteen pois.


Onne vielä Vilho Matiakselle ja vanhemmilleen ♥

2 kommenttia:

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!