sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Synttärijuhlien mansikkamousse

Tarun Taikakakut - blogista löysin varsin mukavan pikku tarjottavan synttäreille. Mansikkamousse annosteltuna pieniin snapsilaseihin. Ihan loistava idea ♥ Juuri sopivan kokoinen niin lapsille kuin aikuisillekin ja erityisesti lapsista nämä olivat tosi kivoja syötäviä. Suosittelen kokeilemaan.




Mansikkamousse/vaahto
 
1 kananmunan valkuainen
2 dl vispikermaa
2 dl mansikkasosetta
2-3 rkl sokeria
2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi (älä vatkaa liian kovaksi, muuten yhdistäminen on vaikeaa ja valkuainen jää rakeiseksi kerman joukkoon) ja toisessa kulhossa kerma ja sokeri vaahdoksi. Kiehauta ½ dl mansikkasosetta kattilassa ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada kuuma mansikkasose jossa liivatteet ovat, kylmän mansikkasoseen joukkoon. Yhdistä sitten kaikki mansikkasose ja kermavaahto. Lopuksi nostele varovasti valkuaisvaahto mansikkakerman joukkoon. Kaada astioihin/laseihin ja anna hyytyä useampi tunti.
 
 Tällä määrällä täytin 16 pientä snapsilasia Päälle pursottelin kermasta ruusukkeita ja koristeeksi laitoin pensasmustikoita.
 
 

4 kommenttia:

  1. Oi nam! Kivasti olet laittanut jälkkärit esille, tosi herkullisen näköistä!
    Kiitos ohjeesta, tämä pitää testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä super kiva tarjottava ja itsekin teen varmasti vielä uudestaan. Moussehan voi olla ihan mikä tahansa mousse. Itseä kiehtoisi tietenkin valkosuklaamousse ♥

      Poista
  2. Ihanaa kun ohjeesta on ollut iloa :D Tälläiset pienet herkut on käteviä, niin ihmiset saa maistamaan kaikkea ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä tosi hyvä juttu. Lapset varsinkin tykkäsivät näistä tosi paljon :) Kiitos Taru, kun jaoit ohjeen ja idean kanssamme!

      Poista

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!