tiistai 26. elokuuta 2014

Mustikka- ja valkosuklaamousset

Mustikkamousse:

8 liivatelehteä
2 prk ranskankermaa
2 dl vispikermaa
sokeria
200 g tuorejuustoa
4 tl vaniliinisokeria
1 dl mustikoita

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mustikat sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää joukkoon ranskankerma, sokerit ja mustikkasose. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumaan vesitilkkaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston sekaan kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi vatkattu kerma kevyesti nostellen.

Valkosuklaamousse:

1 levy valkosuklaata
200 g tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sulatettu valkosuklaa. Lisää lopuksi vielä vatkattu kerma.
Jos haluat laittaa mustikkamoussen vain kakun toiseen väliin, tee annoksesta vain puolet. Ohjeen määrä riittää 24-26cm halkaisijaltaan olevan kakun molempiin väleihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!