perjantai 25. heinäkuuta 2014

Juustokakku kesän marjoilla


Pohja:
200g digestive-keksejä
80g voita
Juustokakku:
600g philadelphia tuorejuustoa, huoneenlämpöistä
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
3 kananmunaa
1 kananmunan keltuainen
Vadelmakastike:
200g (pakaste)vadelmia
2 tl perunajauhoja
1 tl sitruunamehua
 
Lisäksi:
Tuoreita marjoja koristeluun
Tee näin:
Pohja:
1. Tee ensin pohja. Lämmitä uuni 175C. Pue 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele pohja ja reunat. 
2. Murskaa keksit hienoksi muruksi tehosekoittimessa tai laita keksit pussiin ja muussaa kaulimella. Sulata voi ja sekoita keksinmurujen kanssa tasaiseksi massaksi. Painele seos vuoan pohjalle. Paista pohjaa uunissa n. 10 minuuttia. Ota ulos ja anna jäähtyä hetken. Alenna uunin lämpötila 150 C.
Juustokakku:
3. Tee juustokakkukerros sillä aikaa kun pohja esipaistuu ja jäähtyy. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi, 2-3 minuuttia sähkövatkaimella. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja suola ja vatkaa vielä muutama minuutti. 
4. Lisää kananmunat ja kananmunan keltuainen yksi kerrallaan, vatkaa jokaisen jälkeen nopeasti. Kaada taikina esipaistetun pohjan päälle ja tasoita pinta. 
5. Paista kakkua uunin alatasolla n. 60 minuuttia tai kunnes reunat ovat kiinteytyneet mutta keskiosa tutisee vielä. Sulje uuni ja anna kakun seistä hetki vielä uunissa, n. 20 minuuttia. Kakku saattaa vaikuttaa raa'alta mutta se kypsyy vielä jäähtyessään. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä kokonaan huoneenlämmössä. Laita kakku sitten jääkaappiin yön yli.
Vadelmakastike:
6. Tee vadelmakastike kun kakku on saanut levätä jääkaapissa yön yli. Keitä vadelmia pienessä kattilassa muutaman minuutin ajan. Ota liedeltä ja lisää perunajauhot ja sitruunamehu, sekoita tasaiseksi.
7. Painele vadelmasose siivilän läpi lusikalla niin että vain vadelman siemenet jää siivilään. Anna kastikkeen jäähtyä.
Kokoa:
8. Vedä kakun reunojen ympäri terävällä veitsellä ja irrota vuoka varovasti. Laita kakku tarjoiluvadille. Levitä jäähtynyt vadelmakastike kakun päälle. Koristele kakku marjoilla ja mintun lehdillä. Tarjoile.
 


Tein tälläisen ihanan kesäisen juustokakun gluteenittomista digestivekekseistä tytön rippijuhliin. Kakku oli helppo tehdä ja sen pystyi ja se kannattaakin tehdä jo hyvissä ajoin ennen juhlia tekeytymään jääkaappiin. Juhlapäivän aamuna vain levitin tuon vadelmakastikeen kakun pintaan ja koristelin tuoreilla marjoilla, mums mums...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!