sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Pätkis-mutakakku

Löysin Open Cafesta ihanan ohjeen ja päätin kokeilla. Kannatti, ihan tosi hyvää! 


200g voita
1 pätkis mini bites-pussi
65g tummaa suklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Minä paistoin mutakakkua 20 minuuttia. Pinnasta tuli hiukan liian tumma ja kakku jäi vain keskeltä ihanan kosteaksi. 



Vuoraa irtopohjavuokan (halkaisija 24cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Sulata voi, pätkikset ja paloiteltu suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon hieman jäähtynyt voi-suklaasula sekä keskenään yhdistetyt jauhot ja leivinjauhe. Kääntele taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan. Paista 200 asteisen uunin alatasolla 15min. Anna kakun jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja nosta sitten vuokineen päivineen jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään. Koristele kermavaahdolla, vadelmilla ja pätkis-paloilla.

15 minuuttia riittää paistoajaksi niin kakusta saa kokonaan ihanan kostean ja herkullisen.

4 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen mutakakku, varmasti makoisaa! :D Vadelmatkin ovat niin kauniita koristeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosi hyvää eikä liian makeaa! Vadelmat ja kermavaahto...lyömätön yhdistelmä.

      Poista
  2. Slurps! Pätkis on niin hyvää kaikissa leivonnaisissa ja tietty myös sellaisenaan. Tää kakku näyttää kyllä ihan superhyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jopa mieheni, joka ei yleensä syö makeaa, maistoi tätä ja kehui, joten täytyy olla hyvää ;)

      Poista

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!