tiistai 1. huhtikuuta 2014

Raparperipiirakka



RAPARPERIPIIRAKKA

6-8 annosta

POHJA
100 g voita tai leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE
4 dl raparperipaloja
200 g kermaviiliä
1 muna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Levitä taikina voidellun piirasvuoanpohjalle (halkaisija noin 23 cm). Nosta taikinaa vähän reunoillekin.

Paloittele raparperit ja levitä palat tasaisesti taikinan päälle. Yhdistä täytteen aineet keskenään ja kaada seos raparperipalojen päälle. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 20-30 minuuttia uunista riippuen.

VINKKI
Jos sinulla on kiire, tee pohja valmiista pakastemurotaikinasta.
Piirakkaan saat vaihtelua, kun korvaat raparperin vadelmilla tai muilla marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!