tiistai 1. huhtikuuta 2014

New Yorkin mustikka-juustokakku


1 KAKKU
KEKSIPOHJA

300g digestivekeksejä
150g voita

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit hienoksi tehosekoittimella ja sekoita muruihin sulatettu voi. Painele keksiseos halkaisijaltaan 24cm:n irtopohjaisen teflonvuokan pohjalle. Esikypsennä pohjaa uunin keskellä 10 minuuttia. Jäähdytä.



JUUSTOKAKKUSEOS

600g Philadelphia-tuorejuustoa
2 1/2 dl maitorahkaa
1dl sokeria
1dl maissitärkkelystä
2tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1dl kuohukermaa
200g valkosuklaata
1 1/2dl mustikoita

Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi seokseksi kulhossa. Sekoita joukkoon sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Lisää juustoseokseen yksi kananmuna kerrallaan ja lopuksi kuohukerma. Taita suklaa paloiksi ja sulata. Lisää sula suklaa juustoseokseen. Kaada juustokakkuseos keksipohjan päälle vuokaan ja sirota pinnalle mustikat. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Katkaise virta uunista ja jätä kakku uunin jälkilämpöön noin 30 minuutiksi.

 Tässä aito ja alkuperäinen juustokakun ohje New Yorkista Leila Lindholmin kirjasta Pala kakkua. Helppotekoinen ja aivan ihanan makuinen. Kakku kannattaa tarjoilla jääkaappikylmänä, jolloin siitä on helppo leikata siistejä viipaleita.

2 kommenttia:

  1. Voiko kakkua pakastaa, vaikuttaako koostumukseen?

    VastaaPoista
  2. Kyllä voi pakastaa eikä pitäisi vaikuttaa koostumukseen. Itse en ole kuitenkaan koskaan pakastanut.

    VastaaPoista

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!